Pauze

Square

We waren al aardig opgeschoten met de Grote Ontharingsklus toen afgelopen donderdagavond onze vrienden Peter en Eveline, die op een (flinke) steenworp van de huidige plek van Heerenleed wonen, vroegen of we zin hadden om zaterdagmiddag en zondag met hen te gaan zeilen. Het was een afspraak die we al langer geleden los-vast gemaakt hadden, maar met het aangekondigde mooie weer wel erg verleidelijk. Daarom de schuurmachine vrijdag wat harder laten werken en het resultaat was al geshowd in het vorige blogpostje. Ik vond zelf dat ik het zeil-uitje nog moest verdienen (hoe Calvinistich) en dat dus de stuurboordshelft van Heerenleed kaal moest zijn voor vertrek zaterdagmiddag. En Ja: het is gelukt. Klikt op het plaatje en kijk geduldig hoe in stappen van steeds een werkdag de romp aan stuurboord van de oude harenzooi is ontdaan. Ik vind dat ik nu weg mag om even uit te blazen.

vorderingen dag 4

Nog even onder de douche gesprongen om het stof te verwijderen waarna Peter en Eveline ons kwamen halen voor een heerlijk weekendje zeilen, vreselijk veel lachen samen en natuurlijk eten en drinken. Altijd leuk met hen, en we merken dat de routine die we jaren geleden tijdens onze zeilvakanties ( zie bijvoorbeeld hier en hier) samen hebben opgebouwd, gewoon grijpklaar op de plank ligt. Een rustig tochtje van hun thuishaven Makkum naar Hindeloopen. Daar in de haven gelegen, een rondje door het stadje gelopen, een drankje gedronken en toen uitgebreid afgezakt aan boord van de Mannenmoed. De volgende ochtend was prachtig, dus snel de haven uit en voor anker buiten Hindeloopen om daar in de kuip op ons gemak te ontbijten. Dan zeil gezet en met een mooi lopend windje in de rug weer terug naar Makkum. Heerlijk. Dit hebben we wel gemist de afgelopen paar jaar. Het geeft inspiratie om maandagmorgen de schuurmachine weer ter hand te nemen om volgend seizoen zelf weer te kunnen gaan zeilen…

    

Comment

3 Replies to “Pauze”

  1. Wat erg toch!!! een weekendje verdienen!!! ik vind het wel een vieze benaming en klus “De Boot ONTHAREN, ik zal er verder niet op ingaan!!!!!!!!!. Maar volgens de foto’s en het verslag, hebben jullie weer heerlijk genoten.

  2. Mijn Oma had er ook zo ene… Looks like a great and relaxing trip!

  3. Zolang we Peter en Eveline kennen heeft hij al die idiote bril…. en al die tijd moet ik er om lachen…. wat een maf ding.

Comments are closed.