2007: zeeland

Square

Veere, een van de juwelen van Zeeland

De zomer 2007. Geen echte zeiltocht dit jaar, maar weekendjes Zeeland met van alles wat.

varen Eindelijk. We varen weer. Het heeft even geduurd. (Peter’s) moeder is dit voorjaar na een moeilijke tijd overleden. Na het afscheid van Moeder pikken we langzaamaan de draad van ons eigen leven weer op. Eén van de dingen die daarin een vaste plaats hebben is natuurlijk het varen. Een zomerreis zit er dit jaar niet in. Het hoofdstuk Madeira heeft zijn intrede gedaan, en we kunnen maar één ding tegelijk. Maar toen we in juli terugkwamen van Madeira, waar we de overdracht van ons huis nu geregeld hebben en – natuurlijk ook – de betaling, hebben we ook die draad weer opgepakt. We hadden meer dan een jaar niet gevaren. We hebben de rest van de zomer 2007 geluk met het weer: door de week niet al te best (hoezo Global Warming? Waarom hadden we dan geen zomer dit jaar in Nederland?) en in het weekend meestal heel behoorlijk. Dat betekende vaak een klein tripje Zeeland.

 

geliefde plaatsen Allerlei geliefde plaatsen komen weer voorbij: We gaan een paar dagen naar het Veerse Meer en hebben een gezellig etentje bij Eduard en Sandy in Vrouwenpolder; we bezoeken de ankerplaats van St. Annaland – de mooiste van Zeeland – meermaals, we ankeren een keer bij Willemstad, maar die ankerplek is erg onrustig vanwege de scheepvaart, dus we gaan er ook nog een keer de haven in. We bezoeken Middelharnis (dat was ook lang geleden) en Zierikzee (nog langer geleden, en laat in het seizoen nog altijd bomvol) en tenslotte half september Goes, waar we Alice en Martin aan boord krijgen voor het avondeten, een nachtje slapen en een mooie zeiltocht terug naar Steenbergen in wat misschien de laatste warme dag van de zomer 2007 zal worden.

poes en joris Aan het eind van de zomer 2007 sterft onze oude poes Poes. We hebben er vrede mee, maar missen haar wel. Tijdens het ver blijf in vreemde havens bleef ze rustig aan boord of vlakbij, anders dan met de belhamel Joris, die we in het voorjaar al hebben moeten laten inslapen, hadden we met Poesje geen dol. Al met al dus geen verslag van een zomerreis dit jaar, maar een paar plaatjes die we de moeite waard vinden..

Matilde en Jan Willem.jpg Johan aan het roer.jpg Suzanne aan het roer.jpg Op de vliet.jpg Goes, stadshaven.jpg jachthaven van Goes.jpg kanaaltje van Goes.jpg sluis al open.jpg druk in het Goesse Sas.jpg soezen op de stuurstoel.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.