2008-2010: tussenjaren

Square

Een troost in deze tussenjaren: de ligplaats in Lithoijen heeft een prachtig uitzicht.

Tussenjaren. Weinig varen, veel te doen.

nieuwe ligplaats De tussenjaren 2008, 2009 en 2010. Een tijd die niet aan varen en aan onderhoud is besteed. De boot is tijdelijk teruggebracht tot uitsluitend een onderkomen, en eigenlijk vooral een eenpersoonsonderkomen. De katten zijn er niet meer, helaas, en Noud is vooral op Madeira om daar de restauratie en de verbouwing van ons huis te bewaken. Maar dat is een ander verhaal, waar pagina’s op een eigen website aan zijn gewijd. Peter’s werkgever besluit in al zijn ‘wijsheid’ dat het bedrijf wel kan worden verplaatst naar een vooral voor hem comfortabeler plek: Oss. De reistijd rijst de pan uit, en we overwegen om een nieuwe ligplaats te kiezen. Dat lukt uiteindelijk pas in 2010, als het bedrijf inmiddels alweer is verkocht en de laastste eigenaren besluiten het kantoor op te heffen. Dus die nieuwe ligplaats komt erg laat, ’to put it mildly’. We laten onze steiger midden in de wereld, buiten Steenbergen, met bloedend hart achter… 

Afscheid van de Vliet.JPG vliet januari 2008.jpg

 

achter de bruggen We vertrekken naar Dinteloord, waar de masten uit het schip getakeld worden en op steunen aan dek worden gelegd. Heerenleed ziet er droevig en onttakeld uit, maar het moet, alleen we weten nu nog niet voor hoeland, We hebben een ligplaats in Lithoijen aan de Maas en daar gaan we dus heen, achter de bruggen die veel te laag zijn voor Heerenleed met staande masten.

met gestreken masten.JPG

2010 staat vooral in het teken van een groot conflict met mijn intussen ex-werkgever. Als het allemaal onaangenaam spannend wordt trekken we er even met de smart op uit en wachten in Frankrijk het resultaat van de gevechten af. We bezoeken Normandië, waar we natuurlijk ook teruggaan naar een geliefd oord waar we al waren in 2003: St. Valérie-sur-Somme. Ook Dieppe wordt bezocht, waar we leedvermaak hebben als we een zeiljacht in de havenmond zien in een beetje genante pose…Begin augustus komt het verlossende woord: ik ga eind 2010 met prepensioen. Geen vetpot, integendeel, maar we hopen dat we ermee kunnen uitkomen. Gelukkig wordt in de zomer ons huis op Madeira goed verhuurd.

Picnic of uitdragerij.jpg smart in tunnel.jpg de baie de Somme.jpg Leedvermaak.jpg

Intussen is het huis op Madeira klaar, lees er alles over op de website die daarover gaat. Het huis zelf wordt beschreven op www.thuisopmadeira.nl en het wel en wee van de verbouwing en wat daarna volgde is te lezen op het blog van die website.

Hoewel we helaas de masten met een kraan aan dek hebben moeten laten leggen, is de ligplaats meer dan OK gebleken, in een mooi stukje Nederland aan een afgedamde meander van de Maas in Lithoijen. We hebben uitzicht op een prachtig stukje water en een natuurgebied dat daarachter ligt. Een troost in deze jaren, die we intussen de ’tussenjaren’ zijn gaan noemen.

autumn Litjoijen.JPG

mosselen Eind 2010 is de boot voor het eerst sinds jaren weer het water uit gegaan voor onze eerste winter sinds 1999 die we niet meer aan boord doorbrengen, maar op Madeira. Dit is altijd het plan geweest: de zomers aan boord en de winters in een leuk klimaat. Het takelen van Heerenleed leverde een spectaculair plaatje op, mosselen voor een weeshuis. Gelukkig konden een schraper en een hogedrukspuit het euvel snel verhelpen… De tussenjaren zijn voorbij, volgend jaar gaat Heerenleed weer doen waar ze voor gebouwd werd: varen!

Mosselen voor een weeshuis.JPG hogedrukspuit heeft effect.JPG

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.