St. Valéry-sur-Somme

Square

St. Valery-sur-Somme, een hoogtepunt en een absolute aanrader!

2000-2003: Een paar minder gedocumenteerde jaren, met als hoogtepunt St- Valery-sur-Somme .

engeland Na het spannende jaar 1999 volgen een paar jaar van minder klussen (maar toch nog altijd best veel klussen) en van genieten van de boot en haar leren kennen. Van de zomerreizen zijn in die jaren geen logboeken bijgehouden. In 2000 hebben we wat rondgevaren en Zeeland en, soms in gezelschap van vrienden, wat langs de Belgische kust gevaren. In 2001 hadden we een trip naar zuid-Engeland gepland, maar door het overlijden van Peter’s vader moesten we de vakantie in Duinkerken onderbreken. In plaats van Zuid-Engeland zijn we toen naar Dover en Ramsgate, en aansluitend naar de Engelse oostkust gevaren, waar we onze vrienden Ray en Theresa ontmoetten, de nieuwe eigenaren van de vorige Heerenleed. Er volgden twee weken zwerven langs de prachtige rivieren aan de Engelse oostkust, inclusief een overtocht in gezelschap van Harwich naar Calais en toen door naar Blankenberge.

st. valéry-sur-somme De zomer van 2002 was niet geweldig, en daardoor zijn we niet veel verder gekomen dan de Belgische kust een Zeeland, soms in gezelschap van vrienden. In 2003 hadden we het plan opgevat om naar de Kanaaleilanden te gaan, weer in gezelschap van de Mannenmoed. Dat bleek te ambitieus in de tijd. We hebben in Duinkerken besloten om naar St. Valery-sur-Somme te varen, een spannend plan want de baai van de Somme valt vrijwel helemaal droog, en navigatie moet heel nauwkeurig worden uitgevoerd. We hadden prachtig weer en een aardige dosis geluk omdat we met de getijberekeningen geen rekening hadden gehouden met spring-en doodtij. Alles kwam toch nog goed dankzij een paar vriendelijke Franse zeilers die St. Valery als thuishaven hebben. St. Valery-sur-Somme is een absolute aanrader gebleken. We hopen er nog een keer terug te komen.

foto’s Hieronder komt een collectie foto’s van de genoemde jaren, ze worden op dit moment nog bij elkaar gesprokkeld want ze stammen uit een tijdperk voor de elektronische camera’s.

check regelmatig voor een update…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.