Toos

Square

Het is alweer twee dagen geleden dat we hier aankwamen. Donderdagmorgen op ons gemak vertrokken uit Wageningen voor het laatste stukje naar Arnhem. De Rijn wordt steeds mooier,  de oevers aan de Noordzijde worden hoger en hoger,  de zuidelijke begrenzing van de Veluwe. Dat de rivier kostbare grondstof kan leveren kun je nog zien aan de vele oude steenfabrieken,  die nu mooie plaatjes uit een ver verleden opleveren.

 

Bij Driel komen we bij de volgende stuw,  die voorlopig ons laatste obstakel is. Het is er redelijk druk met pleziervaart. Ook hier is het verval behoorlijk,  bijna 3 meter.

  

Na de sluis komen we onder de rook van Arnhem,  waar we voorzichtig het haventje indraaien waar Toos, een hartsvriendin van Noud’s zus Alice,  haar woonarkje heeft liggen. Het is er niet diep,  maar het moet kunnen,  we zijn al eerder een keertje naar haar toe geweest om te verkennen en om te peilen. We liggen hier op een idyllisch plekje,  een beschermend dijkje tussen ons en de Rijn met zijn scheepvaart. Toch is hier achter het dijkje af en toe flinke zuiging als er weer zo’n grote jongen voorbij komt. Als we uiteindelijk goed vast liggen valt het weer met bakken uit de hemel. Voor volgende week is er mooi zomerweer voorspeld. We zullen zien,  maar als het komt moeten we dagelijks de waterstand in de gaten houden. We hebben 30 tot 40 cm onder de kiel,  en als het gaat zakken moeten we,  helaas,  vertrekken zolang we dat nog kunnen. Maar we hopen tot eind Augustus hier te kunnen blijven.

  

Comment

6 Replies to “Toos”

 1. @Wil. Ha Wil, ja, leuk, we liggen aan de ark van een een vriendin aan het Onderlangs, dus net ten westen van het centrum. We zijn ook mobiel hoor, want we hebben ons smartje hier staan deze weken….

  Ben je ook aan het Twitteren missschien? Noud is @raposeiraSJoao en ik ben @heerenleed (wat had je anders gedacht) Kan handig communicatiemiddel zijn.. We horen het wel als je in de buurt bent!

 2. Hoi jongens.

  Leuk dat jullie in Arnhem liggen,zoals jullie weten
  woon ik daar.
  Liggen jullie aan de kant van de stad?
  Mail me even hoe het daar heet
  Ik ben nu op de camping,maar ik wil jullie beslist eenkeer zien voor jullie weer vertrekken.
  FF bijkletsen van jaren.

  Liefs Wil (Ebay )

 3. Voorlopig dus weer een “woon”plaats gevonden!!!, nu maar hopen dat het waterpeil zo blijft dat jullie kunnen blijven liggen.Want het is inderdaad een ydillisch plekje. “Nederland is ook mooi”

 4. nee, martin, ik denk ook niet dat het water zo snel zal gaan zakken hier. Maar we moeten het wel in de gaten houden, want als het eenmaal te laag staat kunnen we niet meer weg!

 5. Geniet van de Rijn, het prachtige weer dat er nu aan komt en van Toos, die het vast geweldig vindt dat jullie daar liggen. Ik plan volgende week naar Arnhem te komen, voordat je er weer vertrokken moet. Maar de droogte zal toch wel niet zo snel toeslaan dat de Rijn gaat zakken! Groeten aan ieder!

Comments are closed.