Onderweg

Square

Na een zomer lang flink te hebben aangepakt aan boord van Heerenleed zijn we nu weer op weg naar onze winterresidentie. We zijn deze zomer enorm opgeschoten, hoewel het niet altijd makkelijk was en we er op momenten echt schoon genoeg van hadden. Maar Heerenleed heeft nu weer een fris gelakt interieur, de bekleding is overal weer schoon,  en ook buiten is er weer het nodige volbracht. Zo heeft Noud de hele opbouw opnieuw gelakt, omdat er eind vorige zomer bij het lakken de dauw in was geslagen. Ook hebben we nieuwe handrelings aangebracht, wat heel erg nodig was, omdat de oude door de vorige eigenaar van Heerenleed dermate met de hogedrukspuit waren mishandeld dat de veiligheid van een handreling hier nog maar een scheinveiligheid was. Zo dun dat je bij een flinke slinger van het schip met afgebroken handreling en al overboord zou vliegen. Tenslotte een geslaagd eerste deel van het maken van een nieuw potdeksel. Volgend seizoen weten we wat we nog moeten doen, maar varen zou er zomaar in kunnen zitten in 2015!

schone bekleding en LED-licht aan stuurboord schone bekleding en nieuw lakwerk aan bakboord frisse lak ook op de kaartentafel  één van de nieuwe handrelings Zo wordt het nieuwe potdeksel Zelf gefreesd en gezaagd deel van het nieuwe potdeksel

 

 We zijn nu weer bij Toos en Leo op de ark in Arnhem, waar we rustig onze aftocht voorbereiden. De grootste klus is altijd de trofeeën van Noud zijn strooptochten door het land en op het internet naar Madeira te krijgen. Intussen staan de drie dozen klaar. Allemaal zaken die het funtioneren van het huis in B&B -stand bevorderen, zoals een snijmachine en reserveonderdelen van onze stokoude Moulinex keukenmachine. Verder kruiden en specerijen die raar genoeg op Madeira niet of heel moeilijk te koop zijn. Met onze ‘peperdure’ tickets van €49,99 per persoon kunnen we 20 kilo ruimbagage en 6 kilo handbagage meenemen, zodat we onze normale bagage dit keer zonder al te veel strapatsen mee kan.

De volgende update komt dus niet meer van deze site, maar van het blog op www.thuisopmadeira.nl. Mocht je niet inseschreven staan voor onze nieuwsmail vanaf die site, dan kun je dat daar alsnog gemakkelijk regelen met een paar muisklikken!

De laatste twee weken van ons verblijf hier worden gevuld met afscheidsbezoekjes her en der, inpakken, kleine klusjes doen voor Toos, waarbij het regelen van haar automatische foto-back-up niet onbelangrijk was. Een aanrader overigens, heel simpel met de app van Google Plus! Kiezen voor backup in standaardformaat en je bent klaar voor het veilig bewaren van al de foto’s van de rest van je leven. Gratis.

Hoe dan ook, het wordt tijd om te gaan. We hadden de laatste mooie dagen van het jaar afgelopen weekend, en de herfst is losgebarsten!

 

  IMG_20141018_185121.jpg

Tot in november vanaf Madeira!

 

Comment

2 Replies to “Onderweg”

  1. Akkoord, tot in november dan maar weer, maar wel met héél veel vriendschap en nog méér liefde, want meer moet er ni zijn , in ’t leven…

Comments are closed.