zeiltochten

Square

Heerenleed op een van haar zeiltochten

De zeiltochten

Dit is de portaalpagina voor de verschillende zeiltochten die Heerenleed heeft gemaakt. Jammer genoeg was dat niet elk jaar mogelijk. Voor de jaren dat Heerenleed niet ver weg kon hebben we vooral foto’s geplaatst van momenten die we graag willen onthouden. Klik op een een knop rechts om naar het jaar van uw keuze te gaan. Het lopende jaar heeft nog geen knop, daarvan kunt u de gebeurtenissen terugvinden in ons blog.

De zeiltochten zijn beschreven met de invalshoek van zeilers, er worden nogal wat zeiltermen gebruikt, maar toch zijn ze ook prima leesbaar voor landrotten, omdat de gebeurtenissen om het zeilen heen ook uitgebreid aan bod komen.

De site is in groot onderhoud. Het meeste is al klaar, maar sommige jaren staan nog niet op deze nieuwe versie van de website. Met een paar weken is alles weer werkend en voorzien van alle foto’s.

De reizen zijn allemaal gemaakt binnen de beperking van een paar weken vakantie. Niets over-ambitieus,  allemaal zeiltochten die voor de gemiddelde zeiler met een fatsoenlijke boot prima te doen zijn. We hebben de reizen altijd geprobeerd ontspannen te houden. U vindt bij ons geen verhalen over bloedstollende haven-aanlopen in te veel wind, geen verhalen over bijna-aanvaringen of overboord geslagen bemaninngsleden. We hebben altijd bekeken wat de weersverwachtingen waren, en in ons deel van de wereld is er geen enkel excuus om in onverwacht slecht weer te  belanden. De korte-termijn-verwachtingen zijn dermate betrouwbaar dat de afwijkingen niet kunnen leiden tot storm in plaats van matige wind, met uitzondering misschien van een enkele ‘kanaalrat’, maar die duren zo kort dat de zee zich niet ernstig opbouwt. Kortom: elke dag bekeken we opnieuw wat er voor die dag mogelijk was, en, meer nog, wat een leuke tocht was om te maken, Vakanties zijn kostbaar, niemand zit te wachten op extra stress of op problemen.

gezusterlijk voor anker.jpg de zomer houdt aan.jpg white cliffs.JPG

Misschien inspireren sommige zeiltochten u en wilt u het gebied met uw eigen boot bezoeken. Aarzel niet om ons te mailen als u specifieke vragen heeft. Veel leesplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.