schoonheidsbehandeling voor een ‘grande dame’

Square

We zijn wat vroeger uit het water dan gebruikelijk. Dat heeft zijn reden. In het voorjaar heeft een ongelukkige schipper bij een nog ongelukkiger manoeuvre met zijn nieuwe boot Heerenleed aangevaren. De reparatie van de besschadigingen zijn uiteraard voor zijn rekening en er is in samenspraak met Jachtwerf Bolt een goede regeling getroffen. Uiteraard geldt die in principe voor het repareren en schilderen van één kant van de boot. Maar ja, zo wil je natuurlijk niet rondvaren. Daarom is de afspraak dat de schilderbeurt rondom gebeurt op kosten van de ’tegenpartij’, maar dat wij dan wel zelf het schuurwerk voor onze rekening nemen. Omdat we in deze tijd van het jaar niet op heel veel mooie dagen mogen rekenen zijn we op tijd begonnen. We willen dat het schuurwerk boven de waterlijn zo snel mogelijk klaar is, dan kan er bij onze afwezigheid gewoon geschilderd worden.

We hadden nog een klus: we schreven al over het vermoeden van dikke lagen zeepokken onder het schip, nou, dat vermoeden was een understatement. Geen wonder dat we niet op snelheid kwamen de laatste weken. Hoe dan ook, bij het uit het water takelen van het schip kregen we de redenen daarvoor volop te zien. Daar moet stevig aan geschuurd worden als Ralf klaar is met de hogedrukspuit.

Omdat Ralf, de jachtschilder van Jachtwerf Bolt, uiteraard binnen in een zonodig verwarmde loods gaat schilderen voor een optimaal resultaat – waar we niet aan twijfelen omdat hij ontzettend mooi werk levert – moeten dit keer de masten van boord. Altijd weer een operatie waar we erg tegenop zien, maar ook dit keer blijkt dat totaal overbodig, want Chiel (Bolt) en Ralf maken er een soepele en pijnloze operatie van. We hebben ditmaal geen foto’s, maar ik heb een video samengesteld van de activiteiten van de laatste week. Vergeet niet rechtsonder op het pictogram voor volledig scherm te klikken. De verslaggeving wordt uiteraard vervolgd.